вторник, 12 февруари 2013 г.

Indie Tuesday




Лично за мен, Канада е държавата с най-интересна Indie Rock сцена. Толкова интересна, че дори има собствен жанр - Canadian Rock. Днес ще говорим за една Indie група, която грабва вниманието на слушателите си с отличаващите си електрони инструменти и ритмичните си барабани. Толкова различна група , че дори може да я зададем като Rock? с въпросителен знак накрая. И това не е лошо. Напротив! 

Те създават съвсем ново усещане в Indie музиката, използвайки безброй ефекти и звуци наподобяващи странна смесица от аларма за пушек и работеща пералня в комбинация с ритмични барабани и солиден бас. Лириките им са много psyhedelic, толкова много , че могат да разтопят нечуй мозък, ако прекалено се съсредоточите в казаното. Ако се чудите защо не може да разберете някоя тяхна песен, не се паникьосвайте! Те често имат навика да превключват на френски и нещата стават от Psyhedelic на Psyhopatic. 

Накратко: Това се страхотната и иновативна Indie rock grupa от Канада :  We Are Wolves !




Fight & Kiss:
Blue:


Vietnam:

Ако някой се е питал за името- имам интересна история за вас. Те не са имали официално име от формирането си през 2000 чак до 2002. Накрая басистът е дошъл с тениска с този надпис и това останало името им. (в крайна сметка май и в нашата група ще решим нещата така, дано поне има тениска на която да не пише MetallicA или PanterA, че ще имаме проблеми) . 

Но обратно към темата: групата стартира през 2000 в Quebec, Canada, а в момента се намират в Montreal. Техният стил на свирене се описва като Indie Rock, най-вероятно защото не са им измисли  жанр и май още няма Dance-punk(?!) . Те се състоят от баса и вокала на Alexander Ortiz, клавишните на Vincent Levesque и барабаните на Antonin Marquis. Една наистина иновативна и различна група!

Подобни Групи : Gorillaz, Awolnation

Peace :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар