четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Alternative Friday





Има много нови групи от това и миналото десетилетие и постоянно се създават нови. Музиката претърпява постоянна промяна и с напредването на времето започва да обхваща все по-голяма сфера от  експериментални звуци и мелодии. Използвайки всичко от кухненски прибори до най-скъпите музикални инструменти, струващи колкото половината ви вътрешни органи. Днес обаче  няма да говорим за барабанни сола на тенджери, а за друг тип алтернативен подход към музиката.

Става дума за kick-ass Американската garage група Black Rebel Motorcycle Club. С име, което лично на мен ми навява асоциации с мотоклуб за Сомалийски пирати, те се състоят от  басиста и вокал Robert Levon Been и китариста Peter Hayes. Двамата се запознали в гимназията, в която учили, а по-късно открили барабаниста си Nick Jago. Още по-късно го заместили с барабанистКАТА Leah Shaprio, която е с тях и до сега. Те имат 6 издадени албума, първият от които се появява през 2001. Миналия месец обявиха на  стената си във Facebook, че през Март тази година ще издадат нов албум ( 2-3 дни преди рождения ми ден! Yes!) . 

Те определено са група експериментираща с много стилове и всяка песен е различна. Долу-показаните песни са едни от любимите ми:
Beat The Devil's Tattoo



Whatever happened to my rock n' roll ( Много обичат дълги имена)
Half-State                                                                  |

Басът има водеща роля в голяма част от песните им, като lead guitar, ако ви е направило впечатление в последните 2 видеа горе. Използват техники за китара на бас и с подходящите ефекти се раждат неповторими рифове и лийкове. Изобщо са една много иновативна група с много характерен стил на свирене. Имат страхотни blues песни, както и алтернативни песни с тонове ефекти и различни звуци, които наподобяват малко на електронна музика. 

 Това е група, която не бива да остава в сенките. Най-вероятно, ще ги споменем още веднъж Март месец. Този път с 7 издадени албума!

Peace :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар