вторник, 19 февруари 2013 г.

Ska Wednesday







Нямаше ме за около седмица, но днес музиката пак ме накара да пиша. Средата на седмицата е и тук в столицата се чувстваме като в близкия Изток. Може да се опише с 2-3 песни на  Rage Against The Machine, но не за тях ще пиша днес. Да се откъснем за момент от яростта на протестите с нещо значително по-спокойно.

Има група създадена в Boston, USA, която в момента се застоява за все по-постоянно в Amsterdam, Netherlands. Те имат характерното звучене на Ska и Reagge с леки Punk елементи. Група за слушане през лятото на топло, а не през зимата, незнаейки кога ще завали отново сняг (да, намек е, Време,затопляй се!). Ако не може да ни е топло, то поне може да си фантазираме съблазнителното море и всичките хубави моменти, които то носи. За следващото лято, тази група  задължително трябва да е в playlist-a ви. Това са американската Ska Група: Jaya The Cat.



Night bus:


Convenience Store






Closing Time: 



Те са групата, която може да оправи всякакво настроение само с няколко такта. Невероятно свежи според всеки, който ги е чувал и специално за мен- икони на Ска музиката. Групата се състои от Geoff Lagadec на китара и вокали, Dave Smith също - китара и вокали , Ben Murphy на бас и Neal Taylor на тъпани. В този състав са от 2007 и са се формирали в Бостън, но впоследствие се преместват в Амстердам. Холандия някак си подхожда повече на начина им на живот (wink).

Група, която определено трябва да се чуе. Пеейки за бира, спокойствие и безгрижие, и най-големия проблем, който може да помрачи това е когато клубът затваря. Група-въплъщение на лятното настроение! 

Подобни групи : Ogi 23, Sweat Heart, Leo and The Lineup, Skankaroons и повечето ска групи

Peace! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар