понеделник, 11 февруари 2013 г.

Cosmic Monday





*Не съм писал през  уикенда по лични съображения, но ще пиша през делничните дни. Благодаря за  разбирането ! :) 

Тази седмица я започваме по-енергично с нещо Stoner с Bad-ass характер! Една група, сформирана през 1997 след разпадането на Fu Manchu, която лично за мен е нещо като  официалният саундтрак на NASA с космическите си песни. Техният стил на свирене има елементи от  Stoner,  Psyhedelic и  Doom  Rock/ Metal, но с един много силен  хард  рок привкус, който ги отличава от останалите. Музиката им е като озвучаване на високоскоростно преследване с коли на някой екшън филм от 80-те. Те са гениални и иновативни, но и силно underrated!  Това са  Американската рок група  Nebula.

Sonic Titan:

Carpe Diem:

С мощния вокал и китара на  фронтмена на групата Eddie Glass, те излитат в атмосфера от размазващи рифове и силни сола. Макар и сформирана през 1997 групата има звучене на   гаражна банда от 70-те и 80-те, което допълва музиката им с чувство за пътуване във времето. 

Техният горящ ентусиазъм, който си проличава във всички песни, ражда едновременно много тежки и много свежи песни. Самият унисон на високия и мелодичен глас на  Eddie с  китарата в смъкната октава,в комбинация с тежкия бас и барабани пращат човек в космоса. 

Между другото именно Космосът е един от любимите музикални пейзажи на Stoner групите. А музиката на Nebula спокойно може да озвучи някоя епична битка в сагата Star Wars. Определено: група, която трябва да се чуе! 

(* За да може да откриете повече групи, като тези, които са вдъхновили даден пост от днес започвам да добавям и рубрика "подобни групи", които намирам за сходни по звучене по един или друг начин)

Подобни Групи :Sleep, Queens of the stone Age, Desert Sessions, Cream

Peace :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар