сряда, 6 февруари 2013 г.

Psychedelic Thursday




Снощи един приятел ми сподели една група. Той ми прати  тяхна песен, от която веднага се разбра, че това са psychedelic група от поколението на  Pink Floyd . Да, те не бяха на нивото на Floyd, но определено не отстъпваха. Имаха много свежо "лятно" звучене към песните си. Музиката им е нещо, което бих слушал в топъл летен ден, гледайки залеза. Изключително различен стил на psychedelic рок, който напомня на  The Who, The Beatles и отчасти на  Pink Floyd. 

Тази група е неизвестна  за мнозина ( включително и  мен, до вчера) рок група  Kak , така че първо чуйте песента на  Kak - Disbeliven

'

Макар и да са сфоримирани в Davis, California групата се премества в San Francisco, където през далечната 1969 записват първия си албум :  Kak. По-късно през 1999 е издаден  Kak' Ola в който са добавени неиздадени в първия албум, песни. Групата предимно се състои от вокала, китарист и песнописец Gary Lee Yoder. Той свири с много други музиканти и няма информация с кого е записал албума.  Уникалното звучене и на пръв поглед безбройни идеи са предпоставка за лесно отплаване към върха, но ,уви, това се оказва невъзможно. Групата се разпада в същата година, в която си издава албума. 

Това може да е било единственото събитие, попречило те да достигнат слава като тази на Floyd. Yorder продължава да твори самостоятелна музика и има доста издадени самостоятелни парчета. Групата остава  " мистериозна" с разпадането си веднага след дебюта си. Те си остават музикалния завет с един албум, който по-късно е удължен. 

За мен, той  олицетворява това което харесвам в 60-те. Ето го тук: първият и последен албум на Kak + добавените през 1999 "бонус песни"  :



Едно голямо благодаря за Марто, който ни сподели тази група.

Peace :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар